Dag 8 - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Victor & Yvonne - WaarBenJij.nu Dag 8 - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Victor & Yvonne - WaarBenJij.nu

Dag 8

Door: Vic en Von

Blijf op de hoogte en volg Victor & Yvonne

14 Februari 2010 | Thailand, Chiang Mai

Gelukkig (chinees) nieuwjaar!! Het jaar van de tijger. Oh ja, wij leven hier in Thailand in het jaar 2523 (ik kan er een paar jaar naast zitten). Ze gebruiken iig niet de westerse jaartelling...Maar de jaartelling van Boeddha (zijn overlijden of verlichting, niet precies duidelijk)

Vandaag op weg naar het olifantenkamp een tussenstop op de orchidee-kwekerij. Niet echt bijzonder dus snel door naar de olifanten. Man oh man oh man, wat een avontuur dit zeg. Er zijn diverse olifantenkampen in de bergen en wij gaan naar de grootste toe. Als je daar aankomt joh, overal lopen daar gewoon olifanten om je heen. Je weet niet wat je meemaakt! Voor die mensen normaal maar voor ons bijzonder! En een olifantentemmer blijft zijn hele leven bij dezelfde olifant. Die kennen elkaar zo goed joh en de olifant luistert ook gewoon heel goed. Ook liepen daar kleintjes rond en die zijn zoooo schattig. Die rennen rond joh, echt lachen en voor je het weet heb je een slurf tussen je benen, echt prachtig!!Dus ja, meteen dan maar op een olifant zitten natuurlijk. Echt lachen zeg! Von ook erop maar die was net te klein om bij de poot te kunnen om er af te stappen dus die gleed zo naar beneden....Mooi man, echt geweldig dit. Op naar de rivier want de olifanten gingen badderen. Wat leuk om te zien dit! Ze gingen lekker liggen in de rivier met hoofd onder water, staan en water in de slurf en overal heen spuiten. Echt fantastisch! Toen een olifantenshow met muziek, dans, sport en tekenen door olifanten. Indrukwekkend wat die beesten kunnen zeg!
Daarna kwam de tocht op een olifant door de jungle. Het is gewoon bizar om rond te lopen en je uit moet kijken voor de olifanten daar. Maar goed, zo'n tocht is niet comfortabel maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de indrukken die je krijgt. Onze verzorger ging onderweg van de olifant af en bleef gewoon er naast lopen wij zaten alleen bovenop! Machtig mooi om mee te maken. Na de rit nog een stuk met de ossenwagen terug naar het kamp en toen met een bamboe-vlot een tocht over de rivier richting de bus. Erg mooie ervaring dit!!!

Toen een ritje met de bus naar de hoogstgelegen tempel van Chiang Mai. Ik dacht gehoord te hebben dat ie zo'n 1000 meter boven zeespiegel ligt en via steile wegen te bereiken is. De bus had er moeite mee om boven te komen en het laatste stuk is met een trap van 306 treden. Je kunt ook met de lift maar wij gingen natuurlijk met de trap...Pffffff, eenmaal boven wat foto's gemaakt en met de trap weer terug naar het hotel en 's avonds naar het centrum van Chiang Mai en de night-bazaar. Erg druk en gewoon een grote stad en ze hebben ook een paar Star-Bucks filialen dus wij lekker aan de star-bucks en rondlopen op de markt. Gezellig alleen je wordt door iedereen aangeklampt om iets te kopen, vreselijk..Maar goed, die mensen moeten ook leven dus onze metgezellen (want we gingen met zn 8-en naar het centrum) hebben genoeg gekocht. En toen we terug gingen namen we zo'n overdekte truck en die bracht ons 8-en naar het hotel voor 150 baht totaal. Waar heb je het over! Hahaha.

Oh ja, we hebben wel gisteren een boeddha van jade gekocht in een speciale winkel. Zelfs daar konden we afdingen. Hij stond in de winkel voor 37.500 baht (800 euro) en hebben hem meegenomen voor 20.000 baht (420 euro). Hoe bedoel je dat je dom bent als je niet afdingt...hehe.

Nou, welterusten en tot morgen want dan gaan we tijgers aaien!!

• 17 Februari 2010 - 13:27

Addie:

Heerlijk weer een heleboel verslagen. Ik, als VUTTER heb ik nu alle tijd om ze te lezen. Volgens mij zijn wij in hetzelfde olifantenkamp geweest als jullie. De verhalen en de foto's komen zo bekend voor. Geweldig he, die grote imposante beesten die zich laten leiden door die kleine mensjes. Lekker verder genieten en veel schrijven dan geniet ik op afstand mee. Kus