Dag 4 - Reisverslag uit Phitsanulok, Thailand van Victor & Yvonne - WaarBenJij.nu Dag 4 - Reisverslag uit Phitsanulok, Thailand van Victor & Yvonne - WaarBenJij.nu

Dag 4

Door: Vic en Von

Blijf op de hoogte en volg Victor & Yvonne

10 Februari 2010 | Thailand, Phitsanulok

Vandaag ook weer vroeg uit de veren voor een drukke dag. Op naar Phitsanulok....Onderweg stopten we even om wat traditionele gerechten van deze omgeving te bekijken. Ach, gewoon wat slang, rat, varken en een soort kleine kraanvogel. Ziet er lekker uit hoor...Dus onze gids kocht een rat en die zouden we 's avonds bij het diner mogen proeven. Wat keken we daar naar uit zeg....Wederom een tempelbezoek met een grote bronzen boeddha bedenkt met bladgoud. Er was net een ceremonie en wat is dit weer een bijzonder indrukwekkend stukje cultuur wat je meekrijgt. Wederom schoenen uit, schouders bedekt en vrouwen geen korte broek en dan naar binnen toe. Helaas zijn de toeristen niet gewoon om op blote voeten te lopen dus de heerlijke luchtjes binnen komen boven de wierook uit zeg maar. Maar dat mag de pret niet drukken met 30 graden.

's Avonds werd erg leuk. Met de hele groep ga je op een soort riksja zitten, in dit geval een éénpersoonsfiets.Een thai fietst je vanaf het hotel naar de show van de 'vliegende groenten'. Wat is dat machtig met zo'n fietskarretje zeg. Ze zijn verlicht en een sliert van 30 van die bakkies door de stad was echt machtig mooi!! Eén bakje had harde muziek aanstaan van Elvis Presley en overal werd het verkeer stilgezet waar wij langskwamen want onze kolonne mocht niet onderbroken worden.
Aangekomen bij de korte show van de vliegende groenten hadden ze 3 vrijwilligers nodig om de groenten op te vangen en wie was er 1 van die drie??? Natuurlijk....Ik kreeg een rokje aan, een schort en een armbeschermer, twee knollen groenten naast mn hoofd en een soort wortel in mn broek en ik mocht op een stelling gaan staan, 3 meter boven de grond met de deksel van een vuilnisemmer als schild en bij het aanzwellen van de muziek gooide de kok vanuit zijn wok beneden de groente door de lucht en ik ving ze op en daarna kregen we dat geserveerd...Mmmmmm, smaakte aardig maar ging meer om de show.
Daarna door met de fietsen naar de boot om te dineren en toen kwam de eerste 'travelling experience': RAT!! Nou, het hele beest hebben ze vermalen zeg maar en gekruid en daar kregen we dan een lepel van. Het smaakte best aardig alleen wat harde stukjes van de botten, maar goed, de 1e stap van 'exotisch eten' is gezet. Er komt dus nog meer.

Na het eten met de fietsen weer terug en mijn fietser was een oude thaise man van in de 70 die zelfs dunnere benen had dan ik. Dat dat kan en fietsen joh...Ik liet nog een harde ruft in de kar en die vent begon iets te schreeuwen in het Thais:'phalong kabluk nog iets...POET!!! En dat POET begreep iedereen om me heen en hij lachen en de rest ook lachen natuurlijk....

Toen naar bedje toe en morgen weer vroeg uit de veren!
Tot morgen

• 17 Februari 2010 - 14:10

Erik:

Hahaha geen broodje aap verhaal maar happie rat hmmm heerlijk. Zo goed voor de broodnodige POET

greetz

• 18 Februari 2010 - 19:46

Vincent:

fuck ..... die foto met die ratten is echt walgelijk ..... maar ja, wie honger heeft ...... hahahaha en waar hij ook gaat of staat ....... het is altijd een vies luchie dat hij achterlaat ..... zelfs in een riksja ;-)

zoals jullie welicht merken heb ik ook eindelijk ff internet ... lees nu pas jullie reisverslagen van de afgelopen dagen en dat met veel genot ....

Tot snel en geniet ze nog ff

Gr. Vincent